Home > Products > Book > Motivasi > KETIKA CINTA MENYENTAP
KETIKA CINTA MENYENTAP
enlarge

KETIKA CINTA MENYENTAP


Rating: 0 out of 100 - based on 0 review(s) | Write Review | Add to Compare
RM30.00  
Item details
SKU: 9789672118053

Stock: Stock available

Brand: TARBIAHSENTAP
Penerbit: TARBIAHSENTAP
Penulis: ADNIN ROSLAN SIDDIQ AMIN
Product Code: 9789672118053
  Share This   Add To Facebook   Add To MySpace   

TERBITAN: TARBIAHSENTAP

PENULIS: ADNIN ROSLAN SIDDIQ AMIN

Samdul buntu. Dia bermonolog sendirian.

"Bila aku tengok movie dan drama cinta, serta baca novel cinta, dalam tu seolah-olah menggambarkan bahawa cinta adalah segala-galanya, dapat tackle perempuan, satu kejayaan, dengan couple sebelum kahwin, satu kebanggaan dan lambang kehebatan.

Tapi, bila tengok sisi realiti, kadang, pelakon dan penyanyi lagu cinta ni, kehidupan realiti mereka berbeza dengan apa yang mereka sering laungkan.

Banyak juga pelaokn yang cerai beri rumah tangga. Kontroversi dan lepas tu break. Belum cerita artis Korea lagi.
Pening.

Sebenarnya, couple sebelum nikah ni seronok atau ianya menghancurkan aku?"

Sambil merenung diri, Samdul terkenang kisah silamnya yang dah clash lebih 3 kali. Kini, Siti Mutannajis adalah yang keempat.

"Kenapa, bila aku couple ni, aku lebih banyak menangis kecewa berbanding bahagia?"

Air mata Samdul tiba-tiba mengalir. Tika itu, dia teringat pesan Omar, kawan yang paling dia benci sebab selalu tegur dia:

"Aku tak couple, aku bahagia. Aku tak perlu bazirkan air mata aku kerana wanita. Kerana aku perlu gunakan air mata ini untuk cinta Allah..."

KETIKA CINTA MENYENTAP, sebuah novel kritikan sosial terhadap realiti anak muda masa kini! Sedih, sentap, gembira, kelakar, hambar, insaf, tersentuh, semuanya terkandung dalam novel ini! 

Delivery Info

Cash on delivery not available

Payment Methods